26 januari 2024

VNO NCW en MKB Nederland horen graag jouw mening over het Nederlandse ondernemingsklimaat

Het ondernemingsklimaat in Nederland is een veelbesproken onderwerp, waar VNO‑NCW en MKB‑Nederland de nodige zorgen over hebben. Bij de formerende partijen benadrukken ze dan ook sterk het belang daarvan. We moeten het in Nederland immers wel kunnen blijven verdienen. We staan voor grote maatschappelijke opgaven waarbij de rol van ondernemerschap en investeringen van ondernemers onmisbaar zijn. Maar willen ondernemers nog wel investeren in dit land?

Over die en andere vragen gaat de Nationale Peiling Ondernemingsklimaat die nu voor de tweede keer wordt uitgevoerd. Door deze peiling jaarlijks te herhalen kan er een goed beeld worden opgebouwd van de ontwikkeling van het ondernemingsklimaat in ons land.

Geef ook je mening en geef aan hoe jij het Nederlandse ondernemingsklimaat beoordeelt, in hoeverre dat klimaat van invloed is op (de toekomst van) je bedrijf en welke thema’s en (omgevings)factoren daarbij met name een rol spelen. De uitkomsten van de peiling kan VNO-NCW en MKB -Nederland gebruiken in hun lobby. Het beantwoorden van de vragen kost maar een paar minuten tijd. De peiling sluit op 9 februari.

Namens VNO-NCW en MKB -Nederland heel erg bedankt voor je medewerking!