25 april 2024

Reminder: Nomineren BK Speelruimte Award

Heeft jouw kinderopvang locatie een unieke buitenruimte, een bijzondere visie op spelen of geweldige pedagogisch professionals en coaches die elke dag klaarstaan om de speelruimte van kinderen te vergroten en te verrijken? En heb je je nog niet aangemeld voor de BK Speelruimte Award? Doe dat dan nu!

Tijdens het BK Speelruimte Event op 11 juni reiken we daarom de allereerste Speelruimte Award uit. Hiermee bekroont BK kinderopvanglocaties met een bijzondere of onderscheidende visie op spelen. Een prachtige prijs voor iedereen uit jouw organisatie die zich keihard inzet voor deze eerste levensbehoefte! Je locatie nomineren kan nog t/m 7 mei!

Verdient jouw locatie deze prijs?
Want spelen is een serieuze zaak en de eerste zes jaar van een mensenleven zijn onvervangbaar. Daarom pleit BK voor meer speelruimte voor jonge kinderen. De kinderopvang speelt daarin een cruciale rol!

Onder speelruimte verstaan we de ruimte die een kind nodig heeft om al spelend en in zijn eigen tempo zichzelf en de wereld om zich heen te ontdekken. Is jouw organisatie lid van BK en vind jij dat (één van) jouw kinderopvanglocatie(s) deze prijs verdient? Nomineer jouw locatie dan nu door het invullen van het vragenformulier!

Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan en stuur ons even een mailtje als je het formulier ingestuurd hebt.

Jury
De winnaar wordt bepaald door een vakkundige jury bestaande uit Mark Mieras, Myrte van Gurp en Nienke Willering.

Mark Mieras is wetenschapsjournalist en tevens schrijver van onze literatuurstudie “Onvervangbare jaren” die onze leden eerder van ons ontvangen hebben. Myrte van Gurp is pedagoog en directeur van PPINK (beroepsvereniging pedagogisch professionals in Kinderopvang) en Nienke Willering is manager/bestuurder van BOinK (belangenvereniging van ouders in de Kinderopvang) en heeft tevens een achtergrond als pedagoog.

Winnaar
Op 11 juni maken we de winnaar bekend tijdens het BK Speelruimte Event (en tevens ALV). Samen met interessante gasten en professionals onderstrepen wij deze dag het belang van spelen. Aanmelden voor het event zelf kan vanaf volgende week, dus houd je mail in de gaten!

Programma ALV & BK Speelruimte Event
Wanneer: Dinsdag 11 juni 2024
Waar: Prodentfabriek. Oude Fabriekstraat 20, Amersfoort

Programma:
12:00 uur: Inloop met lunch
13:00 uur: Start programma:

  • ALV met stemming jaarrekening
  • Speelruimte Event + uitreiking award
  • Afscheid oud-voorzitter Felix Rottenberg

17:00 uur: Borrel

Lees hier het eerdere nieuwsbericht over het event.