Minister: aanpassingen nodig voor terugkeer Stint

13 december 2018

Minister: aanpassingen nodig voor terugkeer Stint

Het veiligheidsniveau van de Stint is volgens onderzoeksinstituut TNO ontoereikend voor personenvervoer. Op basis van deze onderzoeksresultaten ziet minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur & Waterstaat geen andere mogelijkheid dan de Stint in de huidige vorm niet terug te laten keren op de weg, zo schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

In een persbericht laat de minister weten te begrijpen dat dit besluit voor de kinderopvangsector vervelende gevolgen heeft, maar dat wat haar betreft de veiligheid voorop staat. Later vandaag volgt een reactie van de Brancheorganisatie Kinderopvang op de brief van de minister en de rapporten van TNO en de ILT, wel gaf voorzitter Felix Rottenberg al een reactie op het NPO Radio 1 Journaal (uitzending van 09:00 tot 09:30, minuut 10.25-15.40).

U kunt alvast het technisch rapport en de analyse verbetervoorstellen BSO Stint van TNO over de Stint lezen, deze zijn door het ministerie inmiddels gepubliceerd. Datzelfde geldt voor het ILT rapport 'Modificaties en Modellen' en de bijbehorende aanbiedingsbrief.

Gerelateerde dossiers Ondernemerschap Personenvervoer