Start onder turbulente omstandigheden

Start onder turbulente omstandigheden

Magda Heijtel is per 1 oktober 2018 officieel gestart als directeur van de Brancheorganisatie Kinderopvang. Uiteraard geen onbekende: tot 1 juli was zij directeur-bestuurder van Impuls en ook bestuurslid van de BK. Toch even voorstellen in haar nieuwe rol.

‘Drie maanden ben ik er tussenuit geweest met onder meer een prachtige reis in Canada. Sinds gisteren ben ik officieel begonnen als directeur van de Brancheorganisatie Kinderopvang. En dat is – met alle beweging in de sector – een flinke overgang. In deze eerste week volg ik alle ontwikkelingen op de voet, zodat ik goed voorbereid aan de slag kan om de belangen van de kinderopvangsector zorgvuldig te behartigen. Vanzelfsprekend doe ik dat graag samen met jullie door de sector – ook onder moeilijke omstandigheden – nog beter op de kaart te zetten.

Aanstaande donderdag 4 oktober hoop ik een groot aantal van jullie persoonlijk te ontmoeten tijdens de ALV in Nieuwegein. Deze bijeenkomst staat in het teken van het belangrijke BKR-dossier met daarnaast uiteraard ook aandacht voor de actuele situatie rond de stint. Het besluit van de minister om de Stint uit voorzorg te schorsen vanwege de twijfels die naar voren kwamen in de voorlopige onderzoeksresultaten moeten we met elkaar volgen en opvangen in de praktijk. Dat is niet eenvoudig, want de tijd tussen de bekendmaking door de minister en het verbod om met de stint op de openbare weg te komen was heel krap.

Persoonlijk aan de telefoon en via andere kanalen heb ik van jullie begrepen dat dit veel extra inspanningen vergt en een groot improvisatievermogen. Het is lastig, maar het lukt in de meeste gevallen, zo begrijp ik. Mede dankzij de onvoorwaardelijke inzet van alle betrokken medewerkers. Ondertussen doe ik navraag bij leden en andere partijen hoe wij vanuit de brancheorganisatie kunnen blijven bijdragen aan oplossingen. Ook in rechtstreekse contacten en via de stuurgroepen ga ik mijn bijdrage leveren ter versterking van de branche. Daar kom ik donderdag tijdens de ALV op terug. Want ik heb veel energie en zin om – samen met jullie – ook de positieve ontwikkelingen in de kinderopvang voor het voetlicht te brengen.’

Tot ziens, Magda Heijtel

Door:
02 oktober 2018