ALV 4 oktober met inspirerende sprekers over arbeidsmarkt

ALV 4 oktober met inspirerende sprekers over arbeidsmarkt

Door Heidy Knol

Begin juni was ik bij een druk bezocht POKO en toen ik vroeg hoeveel organisaties er vacatures hadden, gingen nagenoeg alle handen omhoog. Wat een verschil met een jaar of 2 geleden en wat fijn dat er op veel plekken weer een (soms nog erg voorzichtige) stijgende lijn te ontdekken is! De keerzijde ervaren sommige organisaties ook: er zijn namelijk ook plekken waar de vacatures al weer lastig te vervullen zijn. Met name de kleine BSO contracten vormen een uitdaging.

Wat kan je daar nu aan doen? Zet je als organisatie extra in op werving, ga je allianties aan met partnerorganisaties uit het onderwijs en de sport? Of zoek je de mensen op in een heel andere hoek? Een aantrekkelijke werkgever zijn is belangrijk, net als een fatsoenlijk aantal contracturen.

Op onze ALV van 4 oktober in Antropia gaan we uitgebreid in op deze vraagstukken. We gaan in gesprek met elkaar maar ook met mensen van buiten de branche. We hebben Marjolein ten Hoonte (directeur arbeidsmarkt bij Randstad) uitgenodigd om met ons haar visie op arbeidsmartkontwikkelingen te delen. Edith Hooge (hoogleraar education en governance) neemt ons mee in haar visie op opleiden en scholing in relatie tot arbeidsmarkt en werkgeverschap. En ook Harry van der Kraats (directeur sociale zaken bij VNO-NCW) gaat met ons het gesprek aan over modern werkgeverschap vanuit zijn ervaring bij diverse organisaties.

In de deelsessies is er gelegenheid om te horen over inspirerende voorbeelden op het gebied van opleiding en arbeidsmarkt.  Zo zijn er workshops over (permanente) educatie, kunnen we in gesprek met inspirerende MBO directeuren en delen leden van de BK hun eigen best practices.

Het belooft weer een prikkelende en interactieve conferentie te worden, ik hoop velen van jullie daar te ontmoeten.

Vergeet vooral niet om je hier aan te melden!
 

Arbeidszaken & Cao Permanente Educatie
Door:
14 september 2017