Voortgang IKK

Voortgang IKK

Met het onderzoek van Buitenhek onder de arm meld ik mij dagelijks in Den Haag om te praten met Kamerleden en ambtenaren. Dat doe ik samen met bestuurders van kinderopvangorganisaties, leden van onze vereniging. We schetsen de problematiek, rekenen voor en betogen dat we vinden dat de invoering van de nieuwe BKR moet worden uitgesteld. Die tijd kan worden gebruikt om het onderzoek dat Buitenhek voor ons heeft gedaan uit te breiden naar de hele sector om zo beter te weten wat de consequenties zijn van deze nieuwe rekenregels.

‘Hadden we dit dan niet kunnen voorzien’ is een vraag die mij met regelmaat gesteld wordt, de ene keer vriendelijker dan de andere keer... Ik denk zelf dat niemand heeft kunnen overzien dat de consequenties zo groot zouden zijn. Niet zozeer van 1 op 3, maar vooral van de nieuwe tabel, die sinds maart beschikbaar is. Die nieuwe tabel is zoveel strenger omdat allerlei groepssamenstellingen zoals in de huidige tabel staan, niet meer mogen.

Op 21 juni is er een algemeen overleg Kinderopvang in de Tweede Kamer. We hopen dat er dan meer bekend wordt over of er een onderzoek komt naar de financiële consequenties van de nieuwe BKR.

Heb je vragen over IKK? Stel ze aan onze helpdesk! Op 29 juni stellen we onze leden in de gelegenheid om een IKK workshop te volgen van KekZ. De uitnodiging vind je hier.

Politiek & Wetgeving IKK
Door:
16 juni 2017