Compensatieregeling van de BSO sluiting voor ouders die geen KOT hadden aangevraagd

Compensatieregeling van de BSO sluiting voor ouders die geen KOT hadden aangevraagd

Net als in de voorgaande perioden kunnen ook ouders die geen KOT hebben aangevraagd en tijdens de laatste BSO-sluiting hun facturen wel hebben doorbetaald, een compensatie aanvragen tot het maximale uurtarief bij de Rijksoverheid. De aanvraagperiode voor de vergoeding voor ouders start vanaf 1 oktober en loopt tot en met 1 december. SZW start 1 september a.s met een communicatiecampagne d.m.v. een nieuwsbericht, extra info op rijksoverheid en social media. Vanaf 1 september kunnen houders de "Verklaring Kinderopvang" downloaden.

Het proces in het kort:

  • De kinderopvang download vanaf 1 september de ‘Verklaring Kinderopvang’ op de webiste van de SVB: www.svb.nl/verklaring 
  • De kinderopvang vult de verklaring in en levert de gevraagde facturen en de verklaring aan de ouder. De verklaring invullen is bewerkelijk maar is iets eenvoudiger dan in 2021 want het gaat nu om één opvangsoort (BSO).
  • Ouders moeten deze verklaring en de facturen weer uploaden op de website van de SVB. 

Vanaf 1 september worden ouders hierover geïnformeerd door de Belastingdienst en de SVB. De Verklaring met de bijbehorende informatie en het stappenplan staan dan live op deze website.

Hier vind je de Engelstalige pagina.