BK staat voor speelruimte - de aftermovie

BK staat voor speelruimte - de aftermovie

Op de ALV van 2 juni hebben we het belang van spelen onder de aandacht willen brengen. De inspirerende verhalen van sprekers Mark Mieras, Elly Singer en Betsy van de Grift konden op veel positieve reacties rekenen. Omdat we, nog steeds, van leden het verzoek krijgen om het inspirerende betoog van wetenschapsjournalist Mark Mieras te delen met hun pedagogisch medewerkers, pedagogische coaches en locatiemanagers, hebben we Mark Mieras voor de komende BK-podcast gevraagd. Deze is vrijdag 1 juli te beluisteren. Vandaag blikken we graag met jullie terug op een geslaagde ALV.

Kinderopvang biedt kinderen de ultieme speelplek die van groot belang is voor nu en straks. In de branche staan honderden experts te popelen om de speelruimte van kinderen te vergroten en te verrijken. Deze ruimte lijkt echter steeds verder te worden ingeperkt en dus claimen wij namens alle kinderen speelruimte!  Daaronder verstaan we de ruimte die een kind nodig heeft om al spelend en in zijn eigen tempo zichzelf en de wereld om zich heen te ontdekken. En dan, op 6-jarige leeftijd, is zowel hun persoonlijke als sociale ontwikkeling zover dat er alle ruimte is voor schools leren.

De wetenschappelijke onderbouwing van deze visie lees je in ons essay over spel, spelen en speelruimte, geschreven vanuit een noodkreet van het spelende kind in ieder van ons. Vind je luisteren fijner dan lezen? Luister dan hier naar het gesproken essay.

Wil je meer weten over speelruimte? Heb je vragen nav ons wetenschappelijk essay? Ook als je nog geen lid van BK bent, horen we graag van je. Mail naar informatie@kinderopvang.nl of neem contact met ons op via 085-8088660.