Dag van de Pedagogisch Medewerker: Dromen, Doen en Durven

16 september 2021

Dag van de Pedagogisch Medewerker: Dromen, Doen en Durven

135 activiteiten die laten zien hoe waardevol kinderopvang is voor de ontwikkeling kinderen. Want kinderen vangen heel veel op. Dankzij pedagogisch medewerkers. Hoe zij zelf tot ontdekkingen komen, hoe tof techniek is, wat erin de sloot gebeurt, hoe spanning ook leuk kan zijn. Maar ook hoe je kan bijdragen aan gelijke kansen, jezelf nog beter leert kennen en hoe je iets waardevols voor een ander kunt doen. Dit is een greep uit de activiteiten die kinderopvangorganisaties hebben ingestuurd en terug te vinden zijn op dagvandepedagogischmedewerker.nl.

Dag van de Pedagogisch Medewerker

Het is vandaag de Dag van de Pedagogisch Medewerker, een perfecte dag om pedagogisch medewerkers in het zonnetje te zetten en te laten zien hoe waardevol kinderopvang is voor kinderen én ouders. Kinderopvang is goed voor de ontwikkeling van kinderen en zoveel meer dan opvang alleen. Pedagogisch medewerkers maken daarin echt het verschil. Alle creatieve, hartverwarmende en leuke activiteiten zijn mét beschrijving in tegels terug te vinden op deze website.

Jochem van Gelder bracht in het kader van deze actie een bezoek aan twee kinderopvangorganisaties. En zag bij KDV De Melkfabriek hoe kinderen zichzelf en hun lichaam beter leren kennen door de kinderyoga. Een mooie manier van kinderen om rust te ervaren en energie te krijgen. Ook deed hij mee met de estafette op de sport-bso van BK-lid Partou. De kinderen leren hier hoe je samen meer bereikt dan alleen.

Bedankvideo ‘Dankzij jou’
Een bijzonder vak, verdient een bijzondere waardering. Het arbeidsmarktplatform Kinderopvang Werkt! is trots op alle pedagogisch medewerkers en verrast hen daarom met een bedankvideo in spoken word . ‘Dankzij jou’ zal vanaf 13:00 uur gedeeld worden via dagvandepedagogischmedewerker.nl op de sociale media. Collega’s en ouders worden opgeroepen om de video te delen en op die manier hun favoriete pedagogisch medewerker of organisatie te bedanken.

Campagne Kinderopvang Dankzij Jou!
De bedankactie en de campagne ‘Kinderopvang Dankzij Jou’ is een initiatief van Kinderopvang werkt! Dit is de samenwerking van werkgeversorganisaties Brancheorganisatie Kinderopvang en Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang met de werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn. In het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang en de cao-tafel Kinderopvang zetten wij ons samen in voor een aantrekkelijke sector en een gezonde arbeidsmarkt met goede arbeidsvoorwaarden.

Gerelateerde dossiers Arbeidszaken & Cao