In gesprek met Ministerie SZW, FNV en CNV over Werkdruk en Regeldruk

In gesprek met Ministerie SZW, FNV en CNV over Werkdruk en Regeldruk

Als BK zijn wij uitgenodigd door de FNV om tijdens de aangekondigde stakingsdag van 14 september in gesprek te gaan op het Malieveld in Den Haag. Wij hebben gereageerd dat wij het Malieveld daar niet de juiste plek voor vinden en 14 september niet de juiste datum. Wij vinden dat dit gesprek gevoerd moet worden met de beleidsbepalers en de toezichthouder. Het ministerie en de GGD dus. Een eerste gesprek heeft in die context ook al plaatsgevonden, mét CNV en FNV erbij.

Tijdens de bekendmaking van het cao-akkoord, aan het begin van de zomer, hebben BK, BMK en CNV een heldere oproep gestuurd aan minister van SZW, Wouter Koolmees, om met de sector in gesprek te gaan over de regeldruk en de werkdruk die daaruit voortvloeit. Daarop heeft de minister snel gereageerd en de cao-partijen plus de FNV uitgenodigd om in gesprek te gaan over de werkdruk en regeldruk.

Een eerste gesprek heeft inmiddels plaatsgevonden en we kunnen in ieder geval concluderen dat het ministerie serieus en snel aan de slag is gegaan met onze oproep en inmiddels een aanpak heeft uitgewerkt. Precies om deze reden vinden wij dan ook dat dit de uitgelezen plek is om met elkaar in gesprek te gaan, te zijn en te blijven over werkdruk en regeldruk. Een stakingsdag op het Malieveld is dat wat ons betreft niet. Wij hebben dat in onze reactie naar de FNV op de uitnodiging dan ook aangegeven.

De reactie op de uitnodiging van de FNV vind je hier.

Arbeidszaken & Cao Ondernemerschap