Nieuwsbericht

BK in het nieuws: cao akkoord en landelijke stakingsdag

Op verschillende landelijke radiozenders reageerde Bestuurslid Rogier Vegter van de BK vrijdag op het cao akkoord dat BK, BMK en CNV eerder hebben gesloten en de door de FNV aangekondigde landelijke actiedag van 8 juli.

De Nieuws BV
In het NPO Radio 1 programma ‘De Nieuws BV’ reageerde Vegter op de stakingsdag. “Wij zijn uiteraard verbaasd omdat we met vakbond CNV wel tot een uitvoerbaar en realistisch akkoord zijn gekomen, en ook samen optrekken naar het ministerie en de GGD. We zijn altijd in gesprek gebleven, en hebben de FNV ook uitgenodigd om tot oplossingen te komen die binnen de cao werkbaar waren. Daar zijn goede afspraken over gemaakt met CNV, en dat had ook met FNV gekund.”

Ook over de arbeidsmarktkrapte is gesproken rondom de cao. Er wordt veel gesproken over werkdruk, maar die hangt grotendeels samen met regeldruk. “Buiten de cao gaat het vooral om regeldruk. We hebben in een brief aan de minister duidelijk aangegeven dat daar wat aan moet gebeuren. Die regeldruk zorgt er namelijk voor dat er heel veel werk bij is gekomen voor medewerkers. Daar staat geen bekostiging tegenover van de overheid. Dus extra werknemers – mochten die er al zijn – kunnen alleen aangenomen worden als die ook betaald kunnen worden, anders vallen organisaties om.”

Luister hier het hele item terug (fragment vanaf: 1:00:00 tot 1:04:35)

BNR Nieuwsradio
In het uitgebreide nieuwsbulletin van BNR Nieuwsradio ging bestuurslid Rogier Vegter ook in op de nieuw cao afspraken en de door de FNV aangekondigde landelijke actiedag op 8 juli.

“We hopen van harte dat FNV alsnog zich wil aansluiten, en samen met CNV en met ons in gesprek wil gaan met het ministerie en de GGD,” aldus Vegter bij BNR.

Luister hier het fragment op BNR Nieuwsradio terug.

Cao Kinderopvang