Vaccineren medewerkers

24 maart 2021

Vaccineren medewerkers

In de huidige coronacrisis wordt steeds vaker de vraag gesteld of een medewerker kan worden gevraagd om zich te laten vaccineren tegen COVID-19. In een blog van De Koning Vergouwen Advocaten (DKVA), het advocatenkantoor dat ook onze juridische helpdesk verzorgt, wordt hierop een helder antwoord gegeven.

Werknemers verplichten om zich te laten vaccineren is niet mogelijk. Dergelijke verplichtingen passen gewoonweg niet binnen de arbeidsverhouding tussen werkgever en werknemer. Werknemers vragen om zich op volledig vrijwillige basis te laten vaccineren, is tot op heden het meest effectief gebleken.

Het indirect verplichten, door het verbinden van negatieve consequenties aan het weigeren van een vaccinatie (bijvoorbeeld loonstop of ontslag), komt in strijd met de grondrechten van de werknemer en is eveneens verboden. Dit geldt niet voor positieve stimulansen, zoals het geven van een bonus of extra vakantiedagen. Echter, het bijhouden van een lijst wie gevaccineerd is (voor de boekhouding of administratie inzake de bonus of extra vakantiedagen), is weer in strijd met de AVG. Om die reden is een positieve stimulans ook (nog) niet mogelijk.

Lees hier de volledige blog van DKVA.

Gerelateerde dossiers Coronavirus