Kinderopvang en Hemelvaartsdag

Kinderopvang en Hemelvaartsdag
#BKnieuws

Hemelvaartsdag is een nationale feestdag en daarom zijn alle kinderopvang locaties en basisscholen op donderdag 21 mei 2020 gesloten. Ook de noodopvang tijdens de reguliere openstellingstijden is gesloten. De 24/7 noodopvang is wel geopend.

Voorzie je problemen in de capaciteit van de 24/7 noodopvang dan informeer je de gemeente. De gemeente als regievoerder van de noodopvang zorgt dan voor alternatieven in overleg met onderwijs en kinderopvangorganisaties.

Vrijdag na Hemelvaart
De dag na Hemelvaartsdag, vrijdag 22 mei, is geen nationale feestdag en daarom zijn alle gastouders en hele dagopvang locaties normaal geopend. Veel scholen zijn op deze vrijdag gesloten. Omdat de BSO's alleen kinderen opvangen op dagen dat kinderen onderwijs hebben gehad, zijn de BSO's van scholen die gesloten zijn, formeel dus ook gesloten.

Ons advies is: In uitzondering op deze hoofdregel mag een BSO als ze dat wil en ouders hieraan behoefte hebben, op deze dag zonder onderwijs wel de hele dag opvang aanbieden aan haar contract klanten. De BSO is hierin vrij haar eigen keus te maken. We vragen wel capaciteit te reserveren voor de noodopvang. De noodopvang tijdens de reguliere openstellingstijden is normaal geopend. Scholen leveren noodopvang tijdens de schooluren en de BSO's gedurende de reguliere openstellingstijden van de BSO. Ook de 24/7 noodopvang is geopend.

Mocht je niet weten wat te doen op de vrijdag na Hemelvaart, neem dan telefonisch contact op via 079-363 81 05 of per mail via informatie@kinderopvang.nl.

Coronavirus