Verstopte armoede? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt

30 oktober 2018

Verstopte armoede? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt

Ongeveer 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. De kans is groot dat er ook in jouw dagopvang- , peuter- , BSO- of gastoudergroepen kinderen zitten die buiten de opvang om niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor leeftijdsgenootjes wel toegankelijk zijn omdat ouders het niet kunnen betalen.

Het is enorm belangrijk voor kinderen van alle leeftijden om mee te kunnen doen. En niet alleen omdat het leuk is. Uit onderzoek, en zoals wij in de kinderopvang natuurlijk weten, blijkt dat kinderen tijdens die activiteiten spelenderwijs leren samenwerken, leren omgaan met winst en verlies, zich leren concentreren, nieuwe vaardigheden opdoen en vrienden maken.

Help het Jeugdfonds Sport en Cultuur te helpen
Als er thuis geen geld is voor speciale activiteiten helpt het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Tegenwoordig ook voor de allerkleinsten tussen 0 en 4 jaar want hoe jonger je begint, hoe vanzelfsprekende het wordt om mee te doen.

Je kan denken aan peuterzwemmen, tuimeljudo, kabouter hockey, knutselclubs voor de kleintjes en sport-, muziek-, kunst en cultuurclubs voor oudere kinderen. Het fonds betaalt de contributie/het lesgeld en eventueel de benodigde attributen, direct aan de club of culturele instelling.

Word intermediair en maak het verschil!
Als houder, locatiemanager, groepskracht, bemiddelingsmedewerker of gastouder kun je intermediair worden om een aanvraag in te dienen. Ouders kunnen dat zelf niet. Hier vind je informatie over hoe je je als intermediair kan aanmelden.

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur beoordeelt zo snel mogelijk de aanmelding. Je hoeft je slechts één keer aan te melden als intermediair om voor meerdere kinderen aanvragen in te dienen. Om een aanvraag te vergemakkelijken, is er een ouderkaart te downloaden zodat alle gegevens bij de hand zijn als je een aanvraag doet. Folders of posters bestellen? Dat kan bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur in je gemeente of provincie.

Meer informatie vind je op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Gerelateerde dossiers Ondernemerschap Initiatieven