6 april 2023

Uitspraak Commissie naleving cao Kinderopvang

De Commissie naleving heeft vorig jaar november een melding ontvangen over een werkgever die aan de medewerkers een extra periodiek zou hebben toegekend en dat werkgever de mogelijkheid zou bieden om promotie te maken van schaal 6 naar schaal 7, zonder dat er sprake zou zijn van functieverzwaring. De melder acht dit niet mogelijk in verband met het standaardkarakter van de cao Kinderopvang.

Nicole Krabbenborg van Kindergarden heeft ons op de hoogte gebracht van de uitspraak van de commissie naleving CAO, naar aanleiding van een aantal meldingen. Hieronder volgt de samenvatting. De gehele terugkoppeling kunnen jullie hier lezen.

De werkgever heeft op verzoek van de Commissie toegelicht op welke wijze er uitvoering is gegeven aan artikel 5.3 van de cao Kinderopvang en is van mening dat de cao juist is toegepast.

Uitspraak van de commissie
De werkgever heeft zowel ten aanzien van de toekenning van de extra periodiek als ten aanzien van het creëren van de functie van senior pedagogisch medewerker gehandeld binnen de mogelijkheden van de cao Kinderopvang. Van het niet juist toepassen van de van de cao Kinderopvang is derhalve naar het oordeel van de commissie geen sprake.

In cao-artikel 1.7 is bepaald op welke specifieke onderdelen er afgeweken mag worden van de Cao Kinderopvang. Lees hier meer over in een eerder bericht van ons.