PEPP ondergebracht in toegankelijk Leerplein Kinderopvang

PEPP ondergebracht in toegankelijk Leerplein Kinderopvang

Zoals we in ons bericht van 21 december al berichtten, is PEPP per 1 januari onderdeel van het Leerplein Kinderopvang geworden. In navolging van dat bericht geven we in dit bericht aanvullende informatie over het Leerplein Kinderopvang.

Leerplein Kinderopvang: over effectief opleiden
Het belang van permanente scholing van professionals hoeven we niet meer aan elkaar uit te leggen. Wel is de terugkerende vraag: hoe maken we opleidingen gebruiksvriendelijk, aantrekkelijk en effectief? En hoe houden we het een beetje betaalbaar? Het antwoord kan je vinden op www.leerpleinkinderopvang.nl.

Ik ben werkgever/gastouderbureau: welke voordelen biedt Leerplein Kinderopvang voor ons?
Via Leerplein Kinderopvang kunnen werkgevers en gastouderbureaus kennis maken met:

  1. complete en interactieve online leerfaciliteiten voor opleidingen op maat
  2. onafhankelijke kennistoetsen onder toezicht
  3. verschillende online leermanagementsystemen
  4. advies en begeleiding bij de implementatie van effectieve coaching

Ik ben professional: wat biedt het Leerplein Kinderopvang mij?
Professionals kunnen zich gratis registreren en een online portfolio opbouwen. Ook kunnen zij kennismaken met gratis online modules & media.

Ik ben opleider/trainer/coach: wat biedt het Leerplein Kinderopvang mij?
Ook voor opleiders, docenten en trainers zijn de online faciliteiten beschikbaar, bijvoorbeeld als aanvulling op cursussen en workshops op locatie. Zij kunnen gebruik maken van de logistiek rond de formele kennistoetsen onder toezicht. Ook kunnen zij experimenteren met een leermanagementsysteem naar keuze:

  • doe-het-zelf (gratis, open source)
  • kant-en-klaar inclusief modules en media of
  • een eigen LMS op maat

Welke opleidingen en leermodules zijn er?
Opleiders en trainingsbureaus kunnen hun leermiddelen en opleidingen gratis op Leerplein Kinderopvang presenteren, zoals bijvoorbeeld de babymodules van PEPP.

Wat zijn de kosten?
Voor individuele professionals is registratie kosteloos. Er is een gratis basispakket beschikbaar voor zelfstudie en een online portfolio, zonder begeleiding of support. Als aanvulling hierop kunnen werkgevers en gastouderbureaus kiezen uit verschillende pakketten en modules v.a. €18 per deelnemer per jaar, inclusief BTW.

Meer over Leerplein Kinderopvang
Leerplein Kinderopvang sluit naadloos aan op actuele trends en ambities van de overheid zoals de individuele verantwoordelijkheid van professionals en de sociale dynamiek van opleiden maar ook privacy en informatiebeveiliging.


Voor meer informatie:
Website: www.leerpleinkinderopvang.nl
E-Mail: info@leerpleinkinderopvang.nl