3 december 2021

Nieuw e-book: ‘In vijf stappen naar een combinatiebaan’

Een combinatiebaan is een goede manier om mensen te vinden en te binden. Hoe regel je dat? Wat zijn de pluspunten? Dit en meer lees je in de vernieuwde versie van het e-book ‘In vijf stappen naar combinatiebanen in jouw organisatie’. Met voorbeelden van goede combinaties, tips, een handig stappenplan en nog veel meer.

De WerkUrenBerekenaar is een handig hulpmiddel waarmee je het netto-inkomen uitrekent als een medewerker meer gaat werken. Ook vind je in het e-book een model-detacheringsovereenkomst die je als hulpmiddel kunt gebruiken om combinatiebanen in te zetten.

Vinden en binden
Instroom en behoud van medewerkers is in deze tijd van personeelstekorten een moeilijke opgave. Vaak willen pedagogisch medewerkers meer uren werken dan mogelijk lijkt. Wist je dat 12,6 procent van de huidige medewerkers met één werkkring open staat voor meer? Het aanbieden van combinatiebanen kan hiervoor de oplossing zijn.

Veel medewerkers met een combinatiebaan zijn blij met het grotere aantal contracturen én de mogelijkheid zich breder te ontwikkelen. Vooral in de buitenschoolse opvang is dit een manier om de aantrekkingskracht van jouw organisatie te vergroten.

Meer combinaties mogelijk dan je denkt
Er zijn veel combinaties mogelijk. Met onderwijs of sport, muziek, cultuur of natuur, maar ook binnen de eigen organisatie zijn er vaak mogelijkheden. Laat je inspireren door de voorbeelden in het e-book. Inge den Daas van Kinderdagverblijf Babbels koos er bijvoorbeeld voor om een combinatie met het cultuurcentrum in te zetten: ‘Medewerkers gaven bij ons muziek- en theaterles. Dat was een groot succes.’

Voordelen voor werkgevers én medewerkers
Combinatiebanen hebben veel pluspunten voor zowel de werkgevers als de medewerkers. Zo behoud en krijg je meer mensen voor kinderopvang, is er voor de medewerker meer afwisseling en dynamiek in het werk én is er meer onderlinge verbinding binnen de organisatie.

Ontdek de kansen voor jouw organisatie. Het stappenplan, de voorbeelden in het e-book helpen je snel op weg. Download het e-book ‘In vijf stappen naar een combinatiebaan’.

Wil je jouw medewerker helpen aan meer informatie over combinatiebanen? Klik hier om de werknemersversie van het e-book te bekijken.

Bron: Kinderopvang Werkt!