Mariëtte Hamer spreekt tijdens openingscongres Week van het Jonge Kind

Mariëtte Hamer spreekt tijdens openingscongres Week van het Jonge Kind

In de week van 10 tot en met 16 april wordt in Nederland voor de 4e keer op rij de Week van het Jonge Kind georganiseerd. Net als voorgaande jaren wordt de aftrap gegeven tijdens een groots openingscongres, dat op 8 april zal plaatsvinden in Panama Amsterdam.

Wethouder Simone Kukenheim zal het congres openen, waarna SER voorzitter Mariëtte Hamer een toelichting geeft op ‘Gelijk goed van start’ , het onlangs verschenen SER-advies over het toekomstige stelsel van voorzieningen voor jonge kinderen.

Vervolgens zullen inspirerende sprekers de deelnemers prikkelen om hun eigen visie en praktijk te verdiepen.  Prof. dr. Luc Stevens gaat in op de vraag: “Hoe kunnen we bevorderen dat jonge kinderen actor in hun eigen ontwikkeling worden,  zelfbewust en verantwoordelijk?” Dr. Annerieke Boland laat zien op welke manier je  de ontdekkingstocht van elk kind kan ondersteunen, zodat kinderen samen verschillend naar de toekomst groeien. Prof dr. Sieneke Goorhuis- Brouwer houdt een bevlogen pleidooi, waarin zij het verschil tussen lerend spelen en spelend leren zal toelichten.

Het thema van de Week van het Jonge Kind is dit jaar: Celebrating Our Youngest Learners; samen verschillend naar de toekomst. Er worden tijdens het openingscongres meer dan 300 deelnemers verwacht.

Kijk voor meer informatie over het thema, het programma en de inschrijving op www.weekvanhetjongekind.nl.

De Week van het Jonge Kind is een inititatief van een groep ondernemers die werken onder de vlag van de werkgroep BKA - Pedagogiek en Kwaliteit. Zij organiseren het openingscongres op 8 april a.s. in Panama, Amsterdam. De brancheorganisatie ondersteunt het initiatief en verzorgt de administratie voor de werkgroep. Meer informatie: www.weekvanhetjongekind.nl

Werkgroep Amsterdam