6 oktober 2022

Handreiking huisvesting voor gelijkwaardig bouwen

Iedere houder die een locatie in een school heeft, kent de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Wie investeert waarin, hoe bepaal je de huurprijs en welke rechten bouw je met elkaar op? En vooral, hoe blijf ik een gelijkwaardig gesprekspartner?

Voor zowel nieuwbouw als oudbouw zijn er flinke uitdagingen voor gemeenten, kinderopvangorganisaties en scholen om tot gezamenlijke huisvesting te komen. Deze vraagstukken ontstaan met name vanwege de verschillende stelsels van onderwijs en kinderopvang. Deels zit het ook in onvoldoende kennis over elkaars positie en expertise. Met een brede werkgroep van betrokken branchepartijen en ministeries is er daarom het afgelopen jaar hard gewerkt om tot een handreiking te komen. Met deze handreiking geven wij inzicht in oplossingen voor knelpunten die binnen de huidige wet- en regelgeving ervaren worden bij de realisatie van gezamenlijke huisvesting.

Het huidige wettelijk kader biedt niet voor alle oplossingensrichtingen ruimte. BK blijft daarom betrokken bij de werkgroep om naar mogelijkheden in eventuele toekomstige wettelijke kaders te blijven zoeken.

Klik hier voor de handreiking.