Dalende vaccinatiegraad: ‘De kinderopvang is niet de oplossing’

Dalende vaccinatiegraad: ‘De kinderopvang is niet de oplossing’

Afgelopen weekend meldde de NOS op basis van een rondgang onder kinderdagverblijven dat er veel organisaties zijn die niet-gevaccineerde kinderen weigeren. Directeur Magda Heijtel van de Brancheorganisatie Kinderopvang ging bij de NOS in op de discussie.

‘We weten dat kinderopvangaanbieders met dit probleem worstelen, omdat de veiligheid van kinderen op een dagverblijf het hoogste goed is,’ zo legt Heijtel uit op de site van de NOS. Tegelijkertijd maakt ze duidelijk dat de kinderopvang een dergelijk maatschappelijk probleem niet op kan lossen.

In gesprek met NPO Radio 1 op zaterdagochtend gaf Heijtel aan dat de wettelijke mogelijkheid om kinderen te weigeren, zoals D66 heeft voorgesteld, zou kunnen leiden tot een vorm van schijnveiligheid. De commissie door de regering ingesteld komt 1 juli met een advies over het vaccinatiebeleid.

Het interview op NPO Radio 1 vindt u terug door naar beneden te scrollen naar “NOS Radio 1 Journaal” (13 april 2019). Bij Luister Terug 07:00 – 08:00, minuut 5, begint het interview.