Beroepscode Kinderopvang herzien – nieuwe handvatten voor pedagogisch professionals

Beroepscode Kinderopvang herzien – nieuwe handvatten voor pedagogisch professionals

Het platform Kinderopvang Werkt! heeft samen met PPINK en het werkveld de Beroepscode Kinderopvang geactualiseerd en van nieuwe voorbeelden voorzien. Deze nieuwe beroepscode is nu online gepubliceerd en er wordt hard gewerkt aan het ontwikkelen van instrumenten om de nieuwe code op de werkvloer op een inspirerende manier onder de aandacht te brengen.

Wat is een beroepscode?
Pedagogisch medewerkers zijn professionals. Zij zijn medeverantwoordelijk voor de opvoeding, ontwikkeling, verzorging en begeleiding van kinderen. De beroepscode is een steun in de rug om het werk nog beter te kunnen doen. De code geeft geen strenge richtlijnen of pasklare antwoorden op ethische vraagstukken, maar is een leidraad en toetssteen. De artikelen in de beroepscode helpen om na te denken of om met collega’s in gesprek te gaan.

Beroepscode op de NOT op 28 januari
Wil je snel uitgebreid kennismaken met de nieuwe beroepscode? Kom dan op zaterdag 28 januari om 15.30 uur naar de NOT in de Jaarbeurs in Utrecht. Hier verzorgt PPINK een workshop over de herziene beroepscode. Ga in gesprek met collega’s uit de kinderopvang en het onderwijs.

Klik hier voor de nieuwe Beroepscode 

Klik hier voor gratis registratie en programma op de NOT