Kinderopvang bereidt kinderen beter voor op de basisschool

Kinderopvang bereidt kinderen beter voor op de basisschool

Met permanente educatie voor pedagogisch medewerkers bereidt de kinderopvangsector kinderen beter voor op de start op de basisschool. Zo verschuift het accent van kinderopvang van opvangen naar ontwikkelen. Een artikel in het AD besteedt aandacht aan dit project van Brancheorganisatie Kinderopvang.

“Uit onderzoeken blijkt dat 0 tot 4 jaar belangrijke jaren zijn om een basis te leggen, waarop kinderen hun hele leven doorbouwen,” verklaart Constance Jacobson, projectleider Permanente Educatie van Brancheorganisatie Kinderopvang. Josette Hoex van het NJI en hoogleraar Ruben Fukkink onderstrepen het belang van permanente educatie en investeringen voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Josette Hoex (NJI): “Nu ontstaat steeds meer het besef dat de hersens zich van jongs af aan ontwikkelen door informatie te stapelen. Als we een stapje overslaan, kunnen kinderen dat niet inhalen.” Hoogleraar Kinderopvang Ruben Fukkink voorspelt: “We staan aan de vooravond van iets moois”.

Het project permanente educatie van Brancheorganisatie Kinderopvang wordt uitgevoerd met subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Lees hier het hele interview.

Permanente Educatie